HealthNFit.org - האתר הגדול בארץ לפיתוח גוף כושר בריאות ותזונה

 
  צור חשבון
 תפריט האתר

 
 חשבון המשתמש

חשבון המשתמש
· החשבון שלי
· שלח כתבה/מאמר
· המלץ עלינו
· יומן
· הודעות פרטיות
· רשימת חברים

· אפשרויות באתר
· הדפסת כתבות
· המשוב שלכם
· חיפוש
· ניהול
 
 מי מחובר
יש כרגע, 27 אורח(ים) ו, 0 חבר(ים) שכרגע מחוברים לאתר.

שלום אורח/ת, באפשרותך להרשם בחינם על ידי לחיצה כאן
 
 סקר
איזה איגוד הייתה יותר רמה השנה בתחרות מר ישראל?

איגוד נאבא
איגוד IFBB



תוצאות
משאלים

הצבעות: 25719
הערות: 0
 
 תזונה: חומצות אמינו ושחרור הורמון הגדילה / יעקב עזרא
HealthNFitחומצות אמינו ושחרור הורמון הגדילה: ישנם שני הורמונים הפועלים על וויסות הורמון הגדילה. הסומטוסטטין (somatostatin) גורם לדיכוי בשחרור הורמון הגדילה, ולעומתו הורמון ה- GHRH (growth hormone-releasing hormone), גורם לשחרור הורמון הגדילה.

ישנם שני הורמונים הפועלים על וויסות הורמון הגדילה. הסומטוסטטין (somatostatin) גורם לדיכוי בשחרור הורמון הגדילה, ולעומתו הורמון ה- GHRH (growth hormone-releasing hormone), גורם לשחרור הורמון הגדילה.

עם העלייה בגיל גופנו מייצר פחות ופחות הורמונים. אך שימוש נכון בתוספות מזון, פעילות גופנית ותזונה מתאימה אישית. השילוב המנצח של כל הנ"ל יכול להגביר את רמות הורמון הגדילה, ועימו את כל ההטבות של הרמה האופטימאלית שלו. אנשא לפרט מעט:

1."שריפת" שומן מרובה יותר.
2. עלייה במסת השרירים ובכוח הפיזי.
3. שיפור בתפקוד החיסוני ותגובתו.
4. שיפור בעובי העור.
5. שיפור באיכות החיים.

בתהליך הזקנה הטבעי, מתרחשים שינויים רבים, אחד מהם הוא ירידה ברמת הורמון הגדילה. למעשה לאחר גיל 31, ישנה ירידה של כ- 25% ברמת הורמון הגדילה - בעשור. בגיל 50 רמת הורמון הגדילה דועכות ב- 45%, ובגיל ישנה דעיכה של כ- 60% (כל זאת בהשוואה לגיל 30).

גברים מאבדים כ- 2.5 ק"ג לעשור, ונשים מאבדות כ- 3 ק"ג לעשור לאחר גיל המעבר.

באוגוסט 1996, ה- FDA אישר את הטיפול בהורמון גדילה באנשים מבוגרים (מחוסרי הורמון גדילה). ומאז הכירו בסימני החסר בהורמון הגדילה במבוגרים.

ב- 29 ליולי 2003, אישר ה- FDA (Food and Drug Administration) את השימוש בהורמון גדילה לטיפול בילדים בריאים הזקוקים לעוד מספר סנטימטרים של גדילה. מצבי חסר אלה מתאפיינים בסימפטומים כמו: עור דק יותר, קמטים עמוקים יותר, הצטברות שומן האיזור הבטן (הדבר מגביר נטייה למחלות לב וכלי דם), איבוד מסת שריר יקרה, שינויים קוגנטיבים, שינויים במצב הרוח, ירידה בתפקוד המיני, עצמות חלשות יותר (עד כדי אוסטאורוזיס), ירידה בתפוקת שריר הלב, ירידה בתפקוד בכלייתי. כל הנ"ל מושפעים באופן ישיר או בלתי ישיר להשפעת הורמון הגדילה. הורמון הגדילה חיוני לתיקון ושיחלוף רקמות, תפקוד מוח תקין, הלב, בריאות השרירים ותפקוד מנטאלי תקין ועוד.

יש לציין, כי אם גופך הפסיק את הייצור של הורמון הגדילה, מסיבה כל שהיא. אז שום תוכנית תזונה או אימונים לא תסייע לך להפרישו. על כן, הטיפול יהיה הזרקת הורמון הגדילה.

מחקרים הראו כי לגורמי תזונה שונים ישנה השפעה על שחרור הורמון הגדילה, להלן היעילים ביותר:
L-Arginine & L-Ornithine
L-Lysine & Arginine Pyroglutamate
L-Glutamine / Glutamine peptides
Glycine
Niacin / B-3
Vit. C
GABA

יחד עם השימוש בגורמי תזונה אילו יש לשלב פעילות גופנית, היות ולפעילות הגופנית ישנה השפעה סינרגיסטית.
* ארגינין - חומצת אמינו חיונית המסייעת לשחרור הורמון הגדילה, ע"י דיכוי הורמון אחר אנטגוניסט להורמון הגדילה הנקרא: סומטוסטטין (Somatostatin).

הארגינין משפיע גם על אנשים מבוגרים, ומגביר את רמות הורמון הגדילה בגופם בהשוואה לאותה קבוצת גיל שאינה נטלה ארגינין. יש לציין, כי אורגינין פירוגלוטמאט (Pyroglutamate), יעילה יותר מארגינין כלוריד.

מינון אופטימלי נע בטווח של 500 מ"ג עד 2.5 גרם. מינון יעיל הוא 4 עד 10 גרם לפני האימון או לפני השינה, על בטן ריקה.

* אורניטין - חומצת אמינו בלתי חיונית, המכפילה את השפעת הארגינין באותו המינון.
מינון אופטימלי: 1 עד 3 גרם ליום.

* ליזין - חומצת אמינו חיונית, ביכולתה להגביר את השפעת הארגינין פירוגלוטמאט. אך יש לציין, כי הליזין אנטגוניסטית לארגינין, היות והן מתחרות על אותם רצפטורים במוח. על כן יש לשלב את הליזין רק עם ארגינין. היות וארגינין פירוגלוטמאט נקשרת לרצפטורים אחרים יש לשתנהן השפעה סינרגיסטית.

* גלוטמין - מחקר שנערך בשנת 1995, ע"י טומס (Tomas C. Welbourne), כך נימצא כי מינון נמוך יחסית של גלוטמין (2 גרם) הגביר את אמת הורמון הגדילה, פי- 4 יותר.
מינון: 2 עד 10 גרם ליום.

* גאבא (GABA) - הינו נוירוטרנסמיטור הנקרא בשמו המלא: חומצה גמא-אנימו-בוטירית. הגאבא פועל באופן סינרגיסטי עם גלוטמין (לפני השינה). הגאבא משפר את איכות השינה.
מינון: 1.5 עד 5 גרם.

* גליצין - משחרר הורמון גדילה במינון של 2 גרם. 3 עד 8 גרם ליום גורם לשחרור הורמון הגדילה באופן אופטימאלי.

יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).
כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!
בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר. אתר הדיאטות עיצוב וחיטוב הגוף: http://www.dietme.co.il/
תזונה באיות ודיאטות: http://kobi-diet.up.co.il
פורסם ב שבת, 28 בפברואר בשעה 00:29:50 זמן מקומי הוכנס למערכת ע"י kobi
 
 קישורים קשורים
· עוד בנושא HealthNFit
· כתבות מאת kobi


הכתבות הנקראות ביותר
בנושא HealthNFit:

מתאמנים שעתיים, שלוש?

 
 דירוג הכתבה
דירוג ממוצע: 0
הצבעות: 0

אנא דרג כתבה זו:

מעולה
טוב מאד
טוב
רגיל
גרוע


 
 אפשרויות

 גירסה להדפסה  גירסה להדפסה

 שלח עמוד זה לחבר  שלח עמוד זה לחבר

 
נושאים קשורים

HealthNFit

אחוז חסימה
הנהלת האתר אינה בודקת את תכני התגובות לפיכך אין היא אחראית לגביהן

משתמשים אנונימים אינם יכולים להגיב אנא הרשם
כל התמונות והסמלים המסחריים אשר באתר זה שייכים לבעליהם החוקיים. הערות המשתמש שייכות להם וצוות האתר אינו אחראי עליהם. כל שאר התוכן אשר נמצא באתר שייך על פי חוק לצוות האתר © 2002 - 2007.
לפרסום באתר, שיתוף פעולה וכו' נא לפנות -HealthNfit.org

יעקב עזרא מנהל האתר, הינו מומחה לרפואה נטורופתית, תזונאי ובעל שם בעולם הבריאות והכושר:
*מומחה בתזונה רפואית לטיפול במחלות שונות. *מומחה לתזונה ודיאטות, עיצוב וחיטוב הגוף. *מאמן כושר אישי מוסמך.
לפרטים או לפגישת יעוץ בקליניקה פלאפון: 052-8567140.
דואר אלקטרוני של מנהל הקליניקה: kobi_ezra@walla.com

כל הזכויות שמורות לצוות האתר HealthNfit

אימייל הנהלת האתר HNF@healthnfit.org
was tracked visitors.
Powered © 2003 by PHP-Nuke  :: Hebrew Ver. HebNukeR 2.0 © 2004 by HebNukeR.org. All Rights Reserved ::
העמוד נוצר תוך: 0.182 שניות

:: phpib2 phpbb2 style by phpbb2.de :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::